TRYGGHET - MILJÖ - EKONOMI

Vanliga frågor och svar

/
Vanliga frågor och svar

Boka hembesök

Vi gör kostnadsfria hembesök med offert. Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss här.


Vanliga frågor och svar

Det finns olika typer av växelriktare. En del är anpassade bland annat till att ladda bilen och detta är något av det som vi diskuterar på våra kund besök. Många som installerar solceller vill kunna ladda sin elbil med egen el, och då har vi självklart lösningen som gör det möjligt.

Ja, du kan i realtid se din produktion och drift i både dator och mobilapp.

Det som begränsar din anläggning är den maximala huvudsäkringen till fastigheten. Detta kan också ökas men då blir det utökade kostnader.

I teorin skulle alla kunna få solceller, oavsett hur stor yta du har. För 1 kW installerad effekt så krävs 5,5kvm skuggfri yta.

All el som du inte själv förbrukar säljs automatiskt på elnätet till t.e.x. dina grannar. Det finns också möjlighet att lagra elen i batterier till när solen inte lyser. En genomsnittlig villa skulle kunna spara ca 22-25.000/år i elkostnader. Investeringen är ofta betald inom 10 år.

Med din solcellsanläggning så minskar du 0,125kg koldioxid per producerad kWh. Siffran är häm-tad från Naturvårdsverket. En vanlig villa kan alltså minska CO2 utsläppet med 1,25 ton per år.

Ja från den 1januari 2021 ges en skattereduktionen för kostnader för arbete och material. Vi ombesörjer detta och ingen ansökan behövs.

Om du inte har tak i söderläge så finns det fortfarande möjlighet för dig att ha solceller. Troligtvis har du tak mot Öst/Väst vilket fungerar utmärkt eller så kan vi installera solpaneler på marken.

Nej. Det du får göra själv är själva underkonstruktionen och monteringen av dina solpaneler. All elektrisk installation måste utföras av ett auktoriserat elinstallationsföretag. Även DC(likström) spänning och strömmar kan och blir ofta så stora att de är skadliga för både personer och egendom.

3 anledningar att börja med solelenergi

3 anledningar till varför solcellsenergi lönar sig – för din plånbok och miljön.

Gör en god gärning för miljön.

Få er dagliga rapport på ditt bidrag av minskade CO2 utsläpp samtidigt som ni ser hur mycket energi ni har producerat.

Investering som betalar sig.

Skapa er en trygg ekonomi i framtiden när elpriserna stiger. Med solceller har ni en garanterad cashback i minst 40 år framöver.

Inga sömnlösa nätter.

Trygg och säker solcellsanläggning som alltid övervakas online av er personliga solcellsinstallatör.

VÄLJ ANLÄGGNINGSTYP

Läs mer om våra olika typer av solcellsinstallationer. Vi utför installationer till alla typer av fastigheter.

REFERENS-BILDER

Se några referensbilder på några av våra senaste installationer av solcellsanläggningar.